0 item(s) - € 0,00
Er bevinden zich geen items in uw winkelwagen.

Gezonde huisvestiging is noodzakelijk

Op deze pagina geven we je een uitgebreid antwoord op de vraag…“Waarom is een centraal stofzuigsysteem gezonder dan
een reguliere sledestofzuiger?”


 
De mens is kwetsbaar. We worden bloot gesteld aan allerlei elementen die een negatief effect hebben op onze gezondheid. In een goed huis wil je tot rust komen, je vertrouwd voelen en de mogelijkheid hebben je zelf te ontwikkelen. Je druk maken over de zuiverheid  van je woning helpt daar niet bij. BEAM Electrolux levert met het centrale stofzuiger systeem haar bijdrage aan de leefbaarheid van jouw woning.

BEAM Electrolux-schoon-leefklimaat-centraal-stofzuigsysteemHoe maken we dit waar?


Door onze bijdrage zo effectief mogelijk te maken welke genadeloos afrekent met stof en vuil ben je op elk moment verzekerd van schone binnen lucht. Het principe van het centraal stofzuigsysteem is vrij simpel, weg is weg. Door een gesloten systeem zorgen we ervoor dat opgezogen stof niet terug de leefruimte wordt in geblazen. Dit gebeurt doorgaans wel bij normale stofzuigers waardoor je zeer tegenstrijdig bezig bent. Een leefruimte waarbij stof steeds rondcirculeert is zeer nadelig voor je luchtwegen.


Ik hoor je denken...

Het zal allemaal wel meevallen, die hoeveelheid
stof in mijn woning...”Nou dat is niet helemaal waar, ga maar eens voor jezelf na op welke plaatsen je zoal een laagje stof aantreft. Denk bijvoorbeeld aan je TV, raamkozijnen, vensterbanken, gordijnen, etc. Dit is allemaal ten gevolge van rond circulerend stof en vuil. Volledig verhelpen doe je dit niet, daar zijn we het over eens. Je kan het daarentegen wel verminderen.

Zoals eerder gezegd is een centraal stofzuigsysteem een gesloten systeem waaraan stof niet kan ontsnappen. Dit is mogelijk doordat de krachtbron staat opgesteld in bijvoorbeeld een garage, kelder of zolder. Doordat de stofzuiger vast wordt opgesteld hebben we de mogelijkheid om de lucht die door het toestel wordt uitgeblazen te bundelen. Via een leiding brengen we deze lucht, welke vermengd is met fijnstof, geheel buiten de woning. Kijk hieronder voor een schematische schema.

BEAM Electrolux-schematische-tekening-zuigleidingenBEAM Electrolux centraal-stofzuigsysteem-gezonde-luchtkwaliteit Middels deze gesloten opstelling is het centraal stofzuigsysteem dé ideale oplossing voor mensen met een allergie voor huisdieren, pollen of huisstofmijt. Door het centraal stofzuigsysteem wordt je leefomgeving stofvrij en het draagt aldus bij aan een frisse en hygiënische leefruimte. Ook vervelende geurtjes van bijvoorbeeld huisdieren worden niet door de woning verspreid zoals dat wel het geval is bij een normale stofzuiger. Zo vallen we terug op het principe, weg is weg. Geurtjes worden naar buiten geblazen terwijl het opgezogen stof netjes wordt opgevangen in de opvangbak onder de centrale stofzuigunit.“Het centraal stofzuigsysteem van BEAM Electrolux was voor
mij de uitkomst met mijn allergieën.”