Helpt een stofzuigsysteem bij een stofallergie?

Huisstofmijt, allergieën, fijnstof. We hebben er allemaal wel eens van gehoord. Sommigen hebben er helemaal geen last van, anderen juist wel. Dat we ze allemaal in huis hebben, dat is zeker.

De huisstofmijt is een spinachtig doorzichtig beestje van zo’n 0,3 millimeter klein en is niet zichtbaar voor het blote oog. Ze houden zich in leven door het eten van de dode huidschilfers van mensen en huisdieren, die in de lucht zweven of op stoffige oppervlakten achterblijven. Vandaar dat je ze aantreft in dekbedden, lakens en matrassen, op het tapijt en in stoffen meubels. Ondanks het kleine formaat, kan de huidstofmijt voor heftige allergische reacties zorgen zoals; verstopte neus of loopneus, keelklachten, benauwdheid, jeukende ogen etc.

Allergenen bestrijden

Wanneer je last hebt van allergieën is het belangrijk om je huis vrij van stof en allergenen te houden. De huisstofmijt houdt van vochtige plekken, dus buiten het goed ventileren van de woning om, is het ook van belang om de woning zoveel mogelijk stofvrij te houden. Qua poetsen is het gebruik van een droge statische doek aan te bevelen. Houdt bij het gebruik van een stofzuiger rekening met het optimaal bereiken en reinigen van alle plaatsen en de verschillende soorten oppervlakten. Denk hierbij aan diversen borstels en hulpstukken, er bestaan zelfs voor speciale dierenborstels voor het borstelen van je trouwe viervoeter.

Voorkom schadelijke uitstoot

Met de meeste traditionele stofzuigers zuig je wel het stof op, maar wordt aan de achterzijde het fijnstof en de huisstofmijt weer terug de ruimte ingeblazen. Bij het gebruik van een centraal stofzuigsysteem wordt dit doormiddel van een “uitblaas” naar buiten toe geblazen. Is er geen mogelijkheid voor een uitblaas naar buiten toe? Geen probleem, dan bestaan er unieke HEPA filters voor het centrale stofzuigsysteem. Zo ben je gegarandeerd verlost van geurtjes, ronddwarrelend fijnstof en allergenen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. 

Zuigkracht is belangrijk

De zuigkracht van de stofzuiger is van essentieel belang voor een diepe reiniging van vloeren en andere oppervlakken. De kracht van het centraal stofzuigsysteem zit hem in de, grote en zeer krachtige motoren welke toegepast worden. Dit is mogelijk doordat de stofzuiger een vaste opstelling heeft. De krachtige motor, in combinatie met een geschikte borstel, zorgt voor een zeer effectieve reiniging en verminderding van huisstofmijt en of andere allergieën. U draagt enkel een lichtgewicht stofzuigerslang met u mee.