Garantie en reparatie

Hoe meld ik een product klacht?

Is uw product kapot (bezorgd) of werkt het niet goed? Meld uw klacht dan aan onze klantenservice, bij voorkeur via e-mail. Sommige producten kunnen we laten repareren.

Wat valt binnen de garantie?

We bieden op alle producten minimaal 2 jaar garantie op fabricagefouten. Uw product zou namelijk bij normaal gebruik de eerste 2 jaar niet stuk mogen gaan. Voor sommige producten bieden we zelfs meer dan 2 jaar garantie. Heeft u een klacht over uw artikel, dan houden we - naast de garantie - altijd rekening met het soort artikel. Het is logisch dat bijvoorbeeld een stofzuiger langer mee moet gaan dan een stofzuigmond.

Nadat u uw artikel heeft aangemeld, beoordeelt onze reparatieservice of uw klacht terecht is. We laten u altijd weten of uw klacht binnen of buiten de garantie valt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Valt uw klacht binnen de garantie? Dan komen de kosten voor het omruilen of repareren van uw artikel voor onze rekening. Natuurlijk inclusief voorrij- en/of verzendkosten.

Valt uw klacht buiten de garantie, dan laten we u weten welke kosten er komen kijken bij de reparatie of omruil. U kunt dan zelf beslissen of u (een deel van) de kosten wilt maken. Wij berekenen nooit onderzoekskosten.

Waar vind ik mijn garantiebewijs?

Uw factuur is uw garantiebewijs. Beschikt u niet langer over de factuur neem dan contact op met onze klantenservice zodat zij het aankoopmoment terug kunnen vinden.

Alle BEAM stofzuigers zijn voorzien van een model- en serienummer, gelieve bij klachten deze te vermelden.

Kan ik mijn product laten repareren?

Kapotte zuigmonden repareren we niet, de meeste andere producten wel. 

Graag ontvangen wij bij uw reparatieaanvraag een uitgebreide klachtomschrijving, zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen. Na uw reparatieaanvraag nemen we op werkdagen binnen 2 dagen contact met u op om direct te kijken naar de beste oplossing. Verstuur uw aanvraag bij voorkeur per e-mail.

Hoelang duurt een reparatie?

Per product of probleem verschilt de reparatieduur. Is er bijvoorbeeld een nieuw onderdeel nodig of moeten we uitvoerig testen doen om een correcte werking zeker te stellen?

Het is altijd vervelend wanneer u uw product een tijdje niet kunt gebruiken. Daarom zorgen we ervoor dat de reparatie maximaal 5 werkdagen duurt vanaf het moment dat we het product retour hebben ontvangen.


Wettelijke garantie

Op alle artikelen die je bij ons koopt zit een wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel bij bezorging in goede staat moet zijn en bij normaal gebruik goed moet functioneren.

We bieden op alle producten minimaal 2 jaar garantie op fabricagefouten. Uw product zou namelijk bij normaal gebruik de eerste 2 jaar niet stuk mogen gaan. Voor sommige producten bieden we zelfs meer dan 2 jaar garantie. We kijken ook naar de economische levensduur van het artikel, want het ene product gaat langer mee dan het andere.

Economische levensduur

UNETO-VNI heeft onderzoek gedaan naar de gemiddelde levensduur van een groot aantal elektronische artikelen. Wilt u weten hoe lang uw artikel mee hoort te gaan? Hier kunt u de tabel 'Richtlijnen afschrijvingsmethoden' bekijken.

Wat is een goed product?

U moet een product in ieder geval een bepaalde tijd zonder problemen kunnen gebruiken. Hoe lang een product meegaat, hangt af van wat het is. Een stofzuiger heeft natuurlijk een langere levensduur dan een stofzuigerborstel. Heeft u een product gekocht in de uitverkoop? Ook dan heeft u recht op een goed product.

Wanneer is een product niet goed?

Een product is niet goed als het niet compleet is, beschadigd of kapot is en/of het niet goed doet.

Uw rechten tijdens de garantie

Als een product niet goed functioneert binnen de geldende garantie, zoeken we zo snel mogelijk naar een passende oplossing. Denk aan een gratis reparatie, een nieuw artikel of teruggave van uw geld. Is het probleem met het artikel uw eigen schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw artikel of teruggave van uw geld. Heeft u het product normaal gebruikt en is het gewoon versleten? Ook dan heeft u geen recht op bovengenoemde oplossingen.

Garantiebeperkingen

Deze garantie dekt alleen defecten als gevolg van gebreken in materialen of fabricagefouten welke optreden bij normaal huishoudelijk gebruik en dekt geen schade die zijn veroorzaakt door producten die niet door BEAM zijn geleverd, of schades die het gevolg zijn van een ongeluk, verkeerd gebruik, misbruik, verwaarlozing, mishandelen, verkeerde toepassing, aanpassingen en wijzigingen aan het product, of commercieel gebruik, zoals hotel, kantoor, restaurant, of verhuur gebruik van het product, of schade die het gevolg zijn van  onderhouds- / reparatiewerk uitgevoerd door een niet erkend persoon of organisatie, of schade die te wijten is aan overmacht.

Klacht of defect binnen garantie

Meld u een artikelklacht, dan kijken we of de garantiebepalingen, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, op uw situatie van toepassing zijn. Als de klacht gegrond is, komen alle kosten (inclusief voorrij- en/of verzendkosten) binnen de garantie voor onze rekening.