Historie van BEAM

Op deze pagina geven we een uitgebreid inzicht over de geschiedenis van BEAM centrale stofzuigsystemen.

Sinds 1957 toegewijd aan de productie van zakloze centrale stofzuigersystemen.

Vaak wordt gedacht dat het centrale stofzuigersysteem een ontwikkeling is van de voorbije jaren, niets is minder waar. We gaan terug in de tijd naar het jaar 1957, het bedrijf Beam Manufacturing Company gaat over in BEAM Industries. In de voorbije 20 jaar heeft het bedrijf Beam Manufacturing Company zich met name bezich gehouden met de productie van wasmachines. Na de overname in 1957 onder leiding van Robert L. Sampson start het bedrijf BEAM Industries met de ontwikkeling en productie van centrale stofzuigunits. Kort daarna groeit het bedrijf uit tot grootste producent van centrale stofzuigers in de USA en Canada.

Na een bedrijfspand uitbreiding van 6.000 square foot naar 55.000 square foot in 1988 wordt het bedrijf in 1989 overgenomen door Electrolux AB uit Zweden. Met de heer John Coghlan aan het roer maakt de productie van centrale stofzuigunits een enorme sprong door wereldweide uitbreiding naar landen zoals Ierland, Noowegen, Finland en enkele jaren later Nederland. Met een bedrijfsovername in Canada en uitbreiding in Europa, Azie en Australie is het bedrijf inmiddels aanwezig in meer dan 52 landen en weet het  zich te positioneren als wereld marktleider op het gebied van centrale stofzuigsystemen. In het jaar 2006 besluit John Coghlan te stoppen, het roer wordt dan overgedragen aan Russel Minnick waarna het bedrijf zich verder inzet op de toekomst van het centrale stofzuigsysteem. Productie wordt bijvoorbeeld verplaatst naar state-of-the-art faciliteiten en marketing wordt verder uitgebreid met behulp van het Electrolux beeldmerk. In 2007 verandert de naam BEAM Industries in Electrolux Central Vacuum Systems.

Marktleider

De afgelopen 20 jaar hebben BEAM Industries en Electrolux Central Vacuum Systems de markt geleid en voorzien van innovatieve producten en oplossingen die telkens voldeden aan de verwachtingen van de klant. Met bijzondere ontwikkelingen zoals de gepattendeerde geluiddempende technologie die het geluid van de centrale stofzuigunit met meer dan 50% heeft gereduceert weet het bedrijf zich te onderscheiden van de concurrentie.

Een zeer bijzondere mijlpaal werd in 1999 behaald toen de miljoenste centrale stofzuigunit geassembleerd werdt, een BEAM Serenity. Nog geen 10 jaar later, in Juli 2005, wordt de volgende mijpaal bereikt door de twee miljoenste stofzuiger die van de band rolt. De totale BEAM productie beslaat inmiddels meer dan 5.000.000 stofzuigunits wereldwijd.

Weten hoeveel een centraal stofzuigsysteem u gaat kosten? Direct berekenen Vraag een offerte aan

Referenties

Na meer dan 20 jaar actief te zijn in de verkoop en installatie van centrale stofzuigsysteem heeft BEAM Benelux inmiddels meer dan 70.000 klanten en verschillende mooie projecten mogen realiseren en begeleiden.


Bekijk onze referenties

Waarom BEAM?

Klantbeoordelingen

Gemiddeld een 9.2 over 437 beoordelingen Feedback Company

Heeft u een vraag? Chat met ons! Start een chat