Het installatiegemak van een centraal stofzuigsysteem

Het installatiegemak van een centraal stofzuigsysteem

Stofzuigen wordt nog gemakkelijker met een centraal stofzuigsysteem in huis. Nooit meer sjouwen met een losse stofzuiger, geen te kort snoer meer en stofzuigerzakken worden overbodig. Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen? Denk dan nu alvast na over de aanschaf van een centraal stofzuigsysteem. Het installeren ervan is eenvoudig. En wanneer het eenmaal is geïnstalleerd, heb je er jarenlang geen omkijken meer naar. Wij vertellen je er graag meer over.

Waarom een centraal stofzuigsysteem in mijn huis?

Met een centraal stofzuigsysteem wordt het gemakkelijker om je huis schoon te houden. Al het opgezogen vuil verdwijnt in een centrale opvangbak en de lucht wordt naar buiten geblazen. Dit zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit in huis al snel enorm verbetert. En dit is slechts één van de voordelen van een centraal stofzuigsysteem. Het systeem biedt vooral veel gemak. Slepen met een stofzuiger is namelijk voorgoed verleden tijd. Vanaf de stofzuigunit worden buizen gemonteerd naar strategische plekken in de woning. Op deze plekken eindigt het leidingsysteem in een stofzuigcontact of het is de plek waar een opzuigbare slang uit de muur wordt gehaald (het Retraflex systeem).

Een losse slang of het Retraflex slangsysteem?

Het verschil tussen een regulier centraal stofzuigsysteem en dat van Retraflex is dat bij elk stofcontact de slang al in de muur zit. Je haalt het alleen tevoorschijn wanneer je daadwerkelijk gaat stofzuigen. De stofzuigerslang wordt namelijk in een buis in de muur opgeborgen. Het systeem is gemakkelijk te installeren en komt in grote lijnen overeen met de manier waarop dat voor een centraal stofzuigsysteem gebeurt. Bij een centraal stofzuigsysteem sluit je de slang dus zelf aan op een van de stofcontacten. Waar je ook voor kiest, de opgezogen stof komt uit bij een centrale unit, die vaak in de berging, garage, trapkast of zolder is geplaatst.

Inbouwen in een nieuw huis of tijdens een verbouwing?

In de meeste gevallen is het installeren van een centraal stofzuigsysteem het gemakkelijkst bij een nieuw te bouwen woning. Maak bij de aannemer of het bouwbedrijf kenbaar dat je een centraal stofzuigersysteem wil inbouwen. BEAM helpt je graag met een legplan en denkt mee over strategische posities voor de stofcontacten. Wanneer dit eenmaal is uitgedacht en ingetekend, is het heel gemakkelijk te realiseren. Ga je verbouwen? Ook dan is het nog steeds mogelijk om een centraal stofzuigsysteem mee te nemen in de verbouwplannen. Bespreek het met je aannemer of neem direct contact met ons op.

Met een centraal stofzuigsysteem houd je je huis efficiënt, snel en gemakkelijk schoon. Installeren is eenvoudiger dan je misschien denkt. Mocht je overwegen om het stofzuigsysteem zelf te monteren dan bespreken we graag vrijblijvend de mogelijkheden met je.

Benieuwd naar de kosten in uw situatie? Direct berekenen Vraag een offerte aan