Retraflex, hoe werkt dat precies?

De 5 voordelen van de Retraflex opzuigbare stofzuigerslang

Een schoon huis willen we allemaal. Liefst zo snel en gemakkelijk mogelijk. Met het Retraflex stofzuigersysteem wordt stofzuigen een stuk eenvoudiger. En dat is toch fijn als het gaat om een taak die nu eenmaal regelmatig terugkeert. Sta je op het punt om een nieuw huis te kopen of ga je verbouwen? Dat is een ideaal moment om je te verdiepen in de aanschaf van een centraal stofzuigersysteem waarvan de slang in de muur wordt opgeborgen. Met de Retraflex opzuigbare stofzuigerslang houd je je huis efficiënt, snel en gemakkelijk schoon. Wij vertellen je graag wat de 5 voordelen van dit handige systeem zijn.

 

1. Nooit meer sjouwen

Wie eenmaal het Retraflex slangsysteem in huis heeft, wil nooit meer terug naar een losse stofzuiger. Een groot voordeel ervan is namelijk dat sjouwen tot het verleden behoort. Zelfs de slang hoef je niet te verplaatsen. Die trek je namelijk zo uit de muur en plaatst hem daar ook weer terug. Dat is extra fijn wanneer je meerdere verdiepingen in huis hebt. De slang die achter een subtiele klep in de muur is weggewerkt, is bovendien veel lichter dan een stofzuiger. En, het belangrijkste, altijd binnen handbereik. Ben je klaar met stofzuigen? Dan verdwijnt de slang gewoon weer in de muur. Je hebt hiervoor ook geen opbergruimte meer nodig.

2. Een veel schoner huis

Wist je al dat met de aanschaf van een centraal stofzuigersysteem de luchtkwaliteit in huis enorm verbetert? Alles wat je opzuigt verdwijnt namelijk direct omdat de lucht naar buiten wordt geblazen. Fijnstof wordt daardoor nooit meer teruggeblazen, wat een losse (conventionele) stofzuiger wel doet.  Dat is goed voor de kwaliteit van de lucht en biedt veel voordelen voor mensen met een allergie zoals hooikoorts of gevoeligheid voor huisstofmijt. Het afgezogen vuil komt terecht in een centrale opvangbak. Bovendien is de motor van het centraal stofzuigsysteem 4 keer krachtiger dan een normale stofzuiger, waardoor je er beter en sneller mee schoonmaakt. Het resultaat? Een zuivere lucht in huis.

3. Een stofzuiger op verschillende plekken in huis

Het slangensysteem van Retraflex kan ingebouwd worden op verschillende plekken in huis. Heel handig, want zo heb je op strategische plekken direct toegang tot een stofzuiger. Waarschijnlijk heb je zelf wel een idee voor een aantal ruimtes in huis. Er is van alles mogelijk. Een losse stofzuiger heb je daarna niet meer nodig.

4. Duurzame en slimme investering

De aanschaf van een centraal stofzuigersysteem is een goede investering voor je huis. Natuurlijk omdat je meteen zelf van alle gemakken profiteert, maar ook omdat het een meerwaarde is voor de woning zodra het wordt verkocht. Bovendien gaat het systeem, mits goed onderhouden, levenslang mee. Dat is nog eens duurzaam! Een centraal stofzuigsysteem heeft bovendien weinig onderhoud nodig. De opvangbak moet eens in de paar maanden geleegd worden en de filters gemiddeld na 7 jaar vervangen.

5. Betaalbare luxe

Een centraal stofzuigersysteem wordt gezien als de meest luxe en effectieve manier van stofzuigen. Al dat gemak voelt zeker als een luxe. Toch is het slangsysteem van Retraflex heel betaalbaar. Dit betrouwbare systeem heeft weinig onderhoud nodig en is gemakkelijk te installeren tijdens bouw of verbouw van een woning. Retraflex onderscheidt zich van andere centrale stofzuigersystemen omdat de slangen in de muur zijn geplaatst. Zelf een slang aansluiten op een stofcontact is dus niet meer nodig. Je kunt de slang zover uittrekken als nodig is. Slangen zijn beschikbaar in de lengtes 9, 12 en 15 meter. Welke lengte ideaal is, verschilt per ruimte of etage.

Beste kwaliteit in centrale stofzuigersystemen

Of je nu in een rijtjeswoning of vrijstaande boerderij woont, een centraal stofzuigersysteem is voor iedereen bereikbaar. Met het slangsysteem van Retraflex haal je bovendien de beste kwaliteit en meeste gebruiksgemak in huis dat een centraal stofzuigsysteem kan bieden. Sta je op het punt om te verbouwen of heb je een nieuwbouwwoning gekocht? Informeer bij ons naar de mogelijkheden, wij maken graag een offerte op maat en vertellen je meer over de installatie.

Benieuwd naar de kosten in uw situatie? Direct berekenen Vraag een offerte aan