Wat zijn de prijzen van een centraal stofzuigsysteem?

Het prijsverschil van een normale stofzuiger en een centraal stofzuigsysteem is groot. Om niet voor onverwachte kosten te komen te staan is het daarom verstandig om uzelf goed te informeren over de kosten die bij de aanschaf komen kijken. In deze blog vindt u een uitgebreide uitleg aan welke centraal stofzuigsysteem prijzen u moet denken bij het aanschaffen van een BEAM stofzuigsysteem. De kosten van een compleet systeem zijn opgebouwd uit vier onderdelen:

Leidingmateriaal

Dit zijn de buizen die vanaf de stofzuiger via de kruipruimte, een verlaagd plafond, of in de betonvloer naar zogenoemde stof(zuig)contacten worden geleid. Hierdoor kunt u op verschillende ruimtes in uw huis stofzuigen, zonder dat u een zware stofzuiger hoeft mee te sjouwen.

Stofzuiger

In tegenstelling tot normale stofzuigers is de stofzuiger van een centraal stofzuigsysteem niet mobiel. Dit zorgt ervoor dat er een veel krachtigere motor in gemaakt kan worden met een veel hogere zuigkracht. De stofzuiger met opvangbak kan worden gemonteerd in de garage, kelder, berging of zolder. Het voordeel hiervan is dat u het luide geluid van de motor niet hoort tijdens het stofzuigen.

Slangen met borstels

Het enige wat u bij u hoeft te dragen tijdens het stofzuigen zijn een lichtgewicht slang en handgreep. Met ons Retraflex slangsysteem kan de stofzuigslang zelfs opgeborgen worden in de leidingen. Wanneer u wilt stofzuigen trekt u eenvoudig de stofzuigslang uit de muur.

Montage

Voor de installatie van het centraal stofzuigsysteem kunnen wij u doorverwijzen naar een van onze erkende installateurs in uw regio. Benieuwd welke installateur bij u in de buurt ter beschikking staat? Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voorbeeldprijzen

Ieder huis is anders, wat betekent dat voor iedereen de kosten van een centraal stofzuigsysteem anders zullen zijn. Voor het nauwkeurig berekenen van een gedetailleerd totaal kostenplaatje kunt u gebruik maken van onze online kostencalculator. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen we u de volgende gemiddelde kostenplaatjes geven:

  • Woning Type A met circa 200 m2 woonoppervlak € 1.500,00 incl. btw
  • Woning Type B met circa 500 m2 woonoppervlak € 1.800,00 incl. btw
  • Woning Type C met circa 900 m2 woonoppervlak € 2.200,00 incl. btw

Het prijsverschil van bovenstaande voorbeelden kan worden veroorzaakt door een aantal factoren:

De grootte van uw huis

Een vrijstaand huis is over het algemeen vaak groter dan een rijtjeshuis. Dit betekent dat er meer kamers zijn om schoon te houden waardoor er meer leidingmateriaal, of een krachtigere stofzuiger nodig kan zijn.

Aantal verdiepingen

Het is mogelijk om het leidingmateriaal van de kelder tot de zolder te laten lopen. Hierdoor heeft u op iedere verdieping dezelfde gemakken van een centraal stofzuigsysteem, wel zo handig. Bij meer verdiepingen betekent het echter wel dat er behalve voor de verdiepingen zelf, ook meer verticale leidingmaterialen bijkomen.

Het soort slangsysteem

Ons centraal stofzuigsystem kan worden samengesteld met verschillende soorten slangsysteem. Van oude vertrouwde stofzuigerslangen tot uitrekbare, ingebouwde slangsystemen van Retraflex. Verschillende stofzuigslangen komen met verschillende voor- en nadelen, maar ook verschillende prijzen

Handgrepen en borstelsets

Handgrepen, borstels en zuigbuizen komen in allerlei soorten en maten. Draadloze handgrepen, parketborstels, telescopische zuigbuizen, noem het maar op. Aan ieder van deze producten hangt uiteraard ook een ander prijskaartje

Stofzuiger

Voor elke situatie hebben we een passende stofzuiger. Welke stofzuiger voor u het beste is hangt af van uw wensen. U kunt hier alles lezen over onze verschillende stofzuigers om een keuze te maken welke voor u het best geschikt is.

Extra’s

Tot slot is er nog de mogelijkheid om voor extra’s te kiezen. Met deze extra’s kunt u uw centrale stofzuigsysteem uitbreiden met slimme oplossingen. U moet dan denken aan extra’s zoals een plintzuiger, WallyFlex en een HEPA uitblaasfiler.

Benieuwd naar de kosten in uw situatie? Direct berekenen Vraag een offerte aan