Heeft een BEAM stofzuigunit regelmatig onderhoud nodig?

De centrale stofzuigers van BEAM zijn bekend door het nagenoeg onderhoudsvrije gebruik. Standaard is de stofzuiger te gebruiken zonder stofzuigerzak en het opgezogen stof en vuil eindigt in de opvangbak onder het toestel. Het is enkel nodig zo nu en dan de emmer te ledigen. Een gemiddeld huishouden doet dit circa 1 à 2x per jaar.

Elke stofzuigermotor heeft twee koolborstels die circa 500-600 tot 700-900 uur meegaan afhankelijk van het type stofzuiger. U kunt deze na verloop van tijd eenvoudig zelf vervangen om de levensduur van de motor iets te verlengen. Voor meer informatie over het vervangen van de koolborstels adviseren we contact met ons op te nemen.

Zelfreinigend filter

Het gepatenteerde filter van de huishoudelijke BEAM stofzuigers reinigt zichzelf automatisch nadat het systeem wordt uitgeschakeld. Het filter klopt zich zelf als het ware schoon door een gewichtje wat in het filter zit vast genaaid, hierdoor kan het niet verzadigen en ervaar je continue zuigkracht zonder onderhoud te moeten plegen.

Door cyclonische filtratie worden grote vuil- en stofdeeltjes gescheiden van de luchtstroom en eindigen onderin de opvangbak. De fijnere stofdeeltjes worden door het filter gevangen met een verbluffende efficiëntie van 98% bij 0.3 micron.

In samenwerking met de makers van het GORE-TEX® materiaal heeft BEAM een textiel ontwikkeld waarbij de stofdeeltjes niet aan het zelfreinigende filter plakken zoals bij conventionele filters.

Filter vervangen? Bekijk hier