Kan een stofzuigsysteem snel verstopt raken?

Het is niet gebruikelijk dat een centraal stofzuigsysteem snel verstopt raakt, maar bij het opzuigen van verkeerde voorwerpen is het ook niet onmogelijk dat uw slang of leidingsysteem verstopt raakt.

Geen reden tot paniek!

Met 20 jaar ervaring in dit vak hebben onze klanten nog nooit breek of sloopwerk hoeven verichten om een verstopping te verhelpen. Het is bij de aanleg van het leidingsysteem van cruciaal belang dat gebruik wordt gemaakt van het originele en naadloos te verbinden buizensysteem. Doordat we gebruik maken van stromende bochten loop je op deze manier zo min mogelijk risico en verkleinen we de kans op mogelijke verstoppingen.

Verhelpen van een verstopping

Benodigde materialen:  een normale stofzuiger

  1. Pak de opvangbak van de centrale stofzuigunit er onder uit.
  2. Plaats de handgreep van de normale stofzuiger in een van de stofcontacten van het stofzuigsysteem en sluit het bijvoorbeeld goed af met een theedoek. Begin bij het stofcontact waarbij de verstopping vermoedelijk is veroorzaakt of waar de zuigkracht het minste is.
  3. Schakel nu de normale stofzuiger in.
  4. Steek uw hand in de centrale unit en leg uw hand op de aanzuigbuis zodat de normale stofzuiger druk op kan bouwen. Haal vervolgens uw hand abrupt er van af zodat de verstopping los kan schieten, herhaal dit enkele keren.